Over mij

" Nooit gedacht dat  ik het kon"    

Naast Gediplomeerd Kinder-, Trauma-, PMA-coach en Ervaringsdeskundige ben ik moeder van 3 prachtige kinderen en getrouwd met een hele lieve man. We wonen in een fijn huis in een mooie omgeving met prachtige natuur.    


Onrust 
Als kind ervaarde ik al veel onrust en die onrust kon ik nooit thuis brengen. Ik snapte er helemaal niks van, maar alles in mij zei dat het een gevoel in mij was dat helemaal niet bij mij hoorde. Later werd ik ook steeds meer bewust dat ik altijd alles maar deed om het voor iedereen naar de zin te willen maken, ik vergat daarbij wat ik zelf wilde en nodig had. Want als iedereen het fijn had, dacht ik dat het oké was. Maar nooit kwam het moment dat ik iedereen tevreden kon stellen. Als ik het zus deed, was die niet tevreden en als ik het zo deed de ander niet. Wat een gevecht en een enorme energievreter, wat zich uitte in een ontzettend machteloos gevoel. 


Moederliefde
 
Naast mijn eigen proces liep ik er geregeld tegenaan dat ook het moederschap moeilijk en machteloos kan zijn en voelen. Ook als je een hele open en liefdevolle band met je kinderen hebt. Alles deed ik voor een liefdevolle opvoeding in verbinding, als zij maar gelukkig waren en zich vooral niet hoefden te voelen hoe ik me voelde of had gevoeld. Maar ook dat hou je niet vol. Dus alles aangegrepen om hier meer rust in te vinden. Te kijken naar wat is mijn stukje en wat is het stukje waar ik geen invloed op heb en mijn kind zelf aan zal moeten pakken.
Door mijn eigen stukje hierin aan te pakken, ervaar ik nu meer rust. Kan ik nog veel meer liefde geven, aan mijn kinderen, mijn man en aan mezelf.    

De koek was op 
Oktober 2019 zat ik tegen een burn-out aan… Wat voelde ik me uitgeput. Het traject van herstellen begon. Heel veel minder werken, heel veel niks doen, de koek was op. Ik moest het accepteren en dat viel niet mee. Wat een geduld heb ik moeten hebben en wat ben ik vaak tegen de lamp gelopen. Ik dacht dan dat het wel weer ging, maar helaas, ik werd dan snel weer teruggefloten. Na mijn herstel, wat ik dacht dat herstel was, merkte ik toch dat ik weer in oude patronen meeging. Juist dat wat ik zo niet meer wilde, maar hoe dan wel…
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mijn ontslag ingediend. Het gaf zo’n ontzettende opluchting, maar ook deed het me enorm verdriet. Er moest toch een andere manier zijn.  


Omslag 
Een week na het indienen van mijn ontslag kwam de omslag, zag ik iets voorbij komen over een webinar. Waar je jezelf mee kon helpen, maar ook anderen. Het voelde meteen als wauw. Het sloot volledig aan bij het stukje wat ik altijd had gemist in mijn voedingspraktijk, verder kijken naar het onderliggende probleem, de oorzaak. Na het webinar was ik om, ik ben een korte training gaan volgen en aansluitend de opleiding tot PMA Practitioner. Deze heb ik glansrijk doorstaan en met een mooi diploma afgerond. Inmiddels mag ik me PMA Coach noemen en mag ik met heel veel liefde en warme aandacht anderen helpen.   

Tijdens het traject naar PMA Coach heb ik ook zelf sessies ondergaan. Van onrust naar rust, van onbegrip naar begrip, van wantrouwen naar vertrouwen, van overleven naar leven en genieten. Ik had nooit gedacht dat ik het kon, maar ik kon het en ik kan het! En wat ben ik trots op mezelf!    

Dat gun ik jou en alle mensen om ons heen ook… 
En daarom is mijn motto 

“Kies voor jezelf, pak die sleutel tot jezelf en maak ’t Verschil”